18 серпня 2023

Як запустити інноваційний продукт на українському ринку — досвід бренду суперфуду «Flakes»

Як запустити інноваційний продукт на українському ринку — досвід бренду суперфуду «Flakes»

11838

Український бізнес переживає турбулентний час. Та це не привід зупинятись в інноваціях: «Компанія Ензим» прийняла виклик та успішно випустила новий для українського ринку суперфуд – неактивні дріжджові пластівці «Flakes» із приємним сирно-горіховим смаком.

Якщо для ринку Європи та США такі суперфуди — не новинка, то в Україні вони лише набирають обертів. Аби познайомити людей з новим продуктом, бренд «Flakes» нещодавно провів дегустацію продукту в 6 супермаркетах «Сільпо» Львова та Києва. Відвідувачі, які потрапили на захід, оцінили смак неактивних дріжджових пластівців і дізнались про їхні корисні властивості. Про головні з них розповідаємо далі.

Що таке суперфуд «Flakes» та 5 причин спробувати його

Флейки — це неактивні дріжджові пластівці. Під час їх виготовлення дріжджі нагрівають до температури вище 100 °C, тому вони не можуть бродити, однак зберігають поживні речовини та властивості і природно набувають сирно-горіхового присмаку.

- Містять 45% протеїну нетваринного походження. Це більше, ніж у яйцях, курятині чи сої.

- Мають високий вміст вітамінів групи В, калію, заліза та кальцію.

- Не містять глютену, ГМО, лактози та доданої солі.

- Виготовлені у формі пластівців, які легко додавати до улюблених готових страв: салатів, каш, супів тощо.

- Роблять звичні страви незвичайними завдяки сирно-горіховому смаку.

Такий суперфуд стане дійсно суперпродуктом для тих, хто не вживає їжу тваринного походження, дотримується безглютенової дієти або просто хоче додати користі до свого раціону.

Як бренд «Flakes» просуває новий продукт на українському ринку?

Ринок дріжджових пластівців в Україні — новий. Тож перед компанією стоїть амбітна ціль: познайомити споживачів із продуктом і донести його цінність.

Вперше флейки з’явилися на полицях мережі магазинів «Сільпо» у квітні 2023. А у липні «Компанія Ензим» влаштувала дегустацію для їх відвідувачів у Львові та Києві. Ціль акції була познайомити якомога більше людей з продуктом та його перевагами. Для знайомства команда бренду використала такі інструменти:

- Яскравий візуал та брендовані стійки. Це перше, що привертало увагу авдиторії до бренду. Навіть якщо продукцію спробували не всі, назва та елементи бренду залишилася у пам’яті.

- Активні промоутери. Завдяки їм відвідувачі супермаркетів приєднувалися до дегустації і дізнавалися про користь пластівців для щоденного раціону.

- Готові закуски, присипані флейками. Споживачі мали змогу скуштувати новий продукт відразу в магазині. Так вони ближче познайомилися із брендом і позбулися сумнівів щодо продукту.

- Анкети для фідбеку. Кожен мав змогу поділитися своїми враженнями і посприяти покращенню продукту в майбутньому.

- Подарунки за підписку в соцмережах та заповнену анкету. Як тільки учасники дегустації виконували ці прості умови, то отримували у подарунок мініупаковки продукту.

Така промоакція Flakes привернула неабияку увагу авдиторії. До прикладу, за період дегустації на Instagram-сторінку бренду щодня підписувалося усемеро більше людей, ніж зазвичай.

Бренд «Flakes» продовжує знайомити споживачів зі своїми дріжджовими пластівцями та розвивати нову категорію в Україні. Зараз компанія розширила мережу постачання, тож придбати пластівці можна в Rozetka, Goodwine, WineTime, МегаМаркет і соцмережах бренду.

Цікаво слідкувати за розвитком компанії та їхніми новими маркетинг-кроками? Підписуйтеся на соцмережі Flakes та допомагайте розвиватися українському бізнесу.


«Компанія Ензим» — найбільший виробник дріжджів в Україні. Компанія експортує продукцію у 20 країн світу. У 2022 році вона запустила унікальне для України виробництво дріжджових екстрактів та неактивних дріжджів.

Контакти:

Для пропозицій щодо питань з дистрибуції — d.zarytskiy@junimed.ua

Для пропозицій щодо інших видів співпраці — market@enzym.com.ua

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*