26 жовтня 2023

Олексій Чеботарьов, Simple Device: Індивідуальний підхід дозволяє виготовляти унікальні преси, яким немає аналогів


Олексій Чеботарьов, Simple Device: Індивідуальний підхід дозволяє виготовляти унікальні преси, яким немає аналогів

У розмові з TradeMaster.UA Олексій Чеботарьов, засновник компанії Simple Device, розказав, за рахунок чого новий виробник важкого промислового устаткування зміг завоювати місце на ринку та потіснити досвідчених конкурентів.

— Розкажіть про вашу компанію, її основні напрямки діяльності?

— Компанія Simple Devices займається розробкою та виготовленням промислового обладнання. Більшість наших виробів — це гідравлічні преси. Ми — невеличка фірма і працюємо лише з 2019 року та ще багато чому вчимося. Але з нашими досягненнями знайомі всі великі компанії, з якими ми працюємо.

— Ви спеціалізуєтесь на розробці та виробленні гідравлічних пресів. Де вони використовуються? Якими нестандартними рішеннями ви можете допомогти клієнту?

— Гідравлічні преси необхідні в безлічі напрямків, починаючи від штампування, витяжки, рубці, формовці, та в РТВ. Ми, напевно, єдині, хто пропонує управління пресом за допомогою сенсорних екранів. Ми розробляємо програми та екрани управління індивідуально під кожного замовника — відповідно до його потреб і побажань.

У виробництві ми використовуємо максимально прості гідросхеми, натомість маємо можливість керувати частотним перетворювачем, який керує мотором насосу. Або, кажучи простими словами, користувач на екрані задає зусилля в діапазоні роботи преса, а автоматика самотужки керує тиском, щоб вийти на виставлене зусилля.

Ще на початку 2020 року Simple Devices розробила серію великих пресів потужністю 1200 т і 800 т. Такі преси в Україні, напевно, не виготовляли з часів СРСР. На жаль, війна призупинила їх виготовлення.

— Протягом останніх років ви працювали з різними компаніями. З яким запитам вони прийшли до вас? Що отримали на виході і які відгуки?

— З 2019 року ми виготовили чимало пресів. Найголовніше те, що з кожним новим виробом ми вчимося та вдосконалюємо свою роботу. Якщо з нашими виробами трапляються якісь непередбачені нюанси, ми зі свого боку максимально швидко їх усуваємо.

Для наших замовників ми виготовили різноманітні преси, зокрема поставили по собівартості прес для компанії, яка займається виготовленням бронежилетів. Я пишаюся тим, що взяв особисту участь у вдосконаленні технології та покращенні якості бронежилетів.

Що стосується відгуків, то для нас найкращий відгук — це стабільна робота поставленого обладнання, та нові замовлення!

— Який найбільш нестандартний проєкт ви реалізовували та які показники отримали замовники після його впровадження?

Напевно, найважчими були декілька проектів. Зокрема, це перший прес 300 т з робочою поверхнею 1100х1100 —  при вазі 5.5 т він має запас міцності 2.2. Якщо взяти аналогічний преси інших виробників, то вони мають значно більшу вагу і споживають у рази більше електроенергії.

Особливим був і проєкт преса 120 т для витяжки. На цьому проєкті ми розробили власний клапан наповнення циліндру — він потрібен, щоб прискорити хід згори вниз. Можна було придбати клапан у сторонніх постачальників, але нас від пугнула ціна в декілька тисяч євро. Роботи тривали впродовж місяця, клапан перероблявся тричі, але все ж таки запрацював.

— В яких сферах ваші розробки можна використовувати? Які ви бачите можливості застосування ваших виробів?

— Гідравлічні преси використовуються на багатьох виробництвах. Це надійні верстати, які можуть працювати впродовж десятиліть. Головною проблемою українських підприємств є те, що вони часто використовують обладнання 1970-80 років. Але в радянські часи електроенергія була дешева, її ніхто не рахував, тому всі радянські преси споживають забагато енергії. Наші преси значно економічніші.

Під кінець я хотів би сказати, що фахівців Simple Devices здатні допомогти практично з будь-яким складним випадком, і виготовлять саме те, що необхідно замовнику.

Вартість нашого обладнання не набагато вища за продукцію з Китаю, але, на відміну від китайських виробників, ми використовуємо набагато якісніші компоненти з Італії, Німеччини ,Туреччини тощо.

Тел.: +380660069486  
E-mail: info@s-devices.com 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua


ПопередняВесь списокНаступна


Комментарии

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*