26 квітня 2024

США вирішили націлити увесь транспорт на нульові викиди

США вирішили націлити увесь транспорт на нульові викиди
288

Відповідну заяву зробили в адміністрації президента Байдена. Сполучені Штати вперше оголосили, що національною метою є переведення усього транспорту на екологічно чисту тягу та досягнення нульових викидів парникових газів, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

У першу чергу, США хочуть повністю декарбонізувати увесь сектор вантажних перевезень. Програма стосується як наземного, так і морського транспорту. Вона передбачає запровадження єдиних стандартів, зокрема, для створення мереж зарядних станцій для електричних вантажівок.

За словами експертів, насправді це багатостороння ініціатива, завдяки якій у транспортній галузі країни мають відбутися революційні зміни. На сьогодні транспорт у США відповідальний за емісію 29% парникових газів.

Однак величезні масштаби та енергетичні потреби галузі також ускладнюють декарбонізацію. Навряд чи план можна було би здійснити лише силами комерційного сектору. Урядова підтримка, державне фінансування та створення сприятливих умов для декарбонізацію називають саме тими основними факторами, які дозволять досягти поставленої мети.

Відомо також, що американська влада планує забезпечити до 2030 року принаймні 30% продажів електричних машин у загальному обсязі нових вантажівок.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також